15 de gen. 2017

Voluntariat: recursos clau en les entitats sense ànim de lucre

El butlletí del mes de gener de xarxanet.org el dedica al voluntariat. El motiu és que són el motor de les institucions sense ànim de lucre de tot el món. Deia en un altre post, que cada vegada són més les necessitats a cobrir i també en camps més diversos. 

En el fundraising, per tant, quan es parla de captació, és de calaix dedicar un apartat important en el voluntariat. 

Des del butlletí, ens ofereixen tota una sèrie de plataformes on poder trobar ofertes de voluntariat, ja sigui en format borsa o en format web. Aquí van algunes d'elles: 

 La Federació també compta amb una borsa especifica per menors d’entre 16 i 18 anys.
6. Fes voluntariat de Xarxanet.org

També es poden fer cerques per entitats, i a partir d'aquí, demanar per la necessitat de voluntaris: 

També voldria fer esment del  "Manual de gestió del voluntariat ":  un treball de més de 5 anys realitzat col·laborativament amb més de 50 entitats, membres de la FCVS, i un equip de redacció que s’ha dedicat a recollir les dades, estructurar-les i redactar-les. En definitiva, una eina de treball sorgida de la pròpia xarxa associativa i fruit de l’experiència i el coneixement, tal com el defineix la redacció de FCVS en el post informatiu. 

Com continua descrivint l'article aquest manual està estructurat en nou blocs:
  1. El voluntariat social: es descriu breument què és el voluntariat social i quin és el marc legal d’actuació.
  2. La gestió del voluntariat: descriu la figura de coordinació de voluntariat i les competències que aquesta hauria de tenir.
  3. Captació i selecció del voluntariat: es detallen algunes eines a disposició de les entitats per a realitzar aquesta tasca.  
  4. Acollida del voluntariat a l’entitat: es parla d’aquells aspectes que cal tenir present s per facilitar a la persona voluntària un bon coneixement de l’entitat.
  5. Incorporació del voluntariat a l’equip de l’entitat: recull informacions per a garantir una bona integració de la persona voluntària.
  6. Formació del voluntariat: proporciona suggeriments per a elaborar un pla de formació per a les persones voluntàries.
  7. Compromís i motivació del voluntariat: ofereix algunes idees que cal tenir en compte per motivar i acompanyar els voluntaris i voluntàries en la seva tasca dins l’entitat.
  8. Desvinculació: proporciona els elements a tenir en compte en la finalització del vincle entre la persona voluntària i l’entitat.
  9. Annexos: s’hi troben documents i adreces web que poden ser d’utilitat per a complementar la informació de cada un dels blocs.

Aquí el link per accedir al Manual . Moltes gràcies a la FCVS i a totes les entitats que han participat en la seva el.laboració. Bona feina! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.