17 de set. 2013

Activitat d'autoconeixement i de coneixement de grup

Avui he començat la primera sessió amb els alumnes d'Emprenedoria. Al ser una optativa, fa que els grups siguin molt heterogenis, i molt diversos, fet molt positiu, per treballar la interdisciplinarietat, però cal que, per tal de crear un bon clima d'aula, els alumnes es coneguin i es creï la confiança necessària per esdevenir un grup sigui dinàmic.

Dues de les claus per emprendre són:
- l'autoconeixement:  si no sabem quines són les nostres habilitats i les nostres competències, difícilment podrem decidir el projecte a treballar.
- fer equip: un projecte no es fa sol, al contrari, cal un bon equip per emprendre, ergo, cal saber amb qui puc fer aquest equip. 

Per aquest motiu, la primera activitat que hem fet a l'aula és molt senzilla, però molt útil per començar a treballar aquests dos conceptes.

Cada alumne ha d'escriure en tres postits, tres característiques seves, sempre han de ser positives, i a més han d'ajudar al grup a començar a dissenyar equips de treball pel projecte. Pot ser una frase, una paraula, o el que sigui.

A la vegada que estan escrivint els postits,  els alumnes van anotant el seu nom a la pissarra, en gran!!!. Els alumnes lliuren al professor els postits. El professor va llegint els postits i els va enganxant on els alumnes van dient, és evident, que l'alumne que ha escrit la característica ha de fer "cara de pòquer" quan es diu la seva característica. 

Una vegada s'han ubicat totes les característiques, es deixa un espai de diàleg, perquè cadascú vagi ubicant correctament les seves característiques.

És una activitat que, si els alumnes són responsables i respectuosos, se'n pot treure molt de profit. Després es pot penjar en el bloc de la matèria per tal que es pugui consultar per tota la classe.

Pissarra després d'endreçar les característiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.