2 de juny 2015

Repte Mango Smile 2015 (Post escrit per les guanyadores)



 (Post by Laia Estrany i Clàudia Casas)

Nosaltres, la Laia Estrany i la Claudia Casas, podem dir orgulloses que vam guanyar el primer premi del Repte Mango Smile el passat  12 de maig del 2015.



Tot va començar en una classe d’emprenedoria, on l’Estel ens va parlar del concurs. Ella sempre ens ha animat a presentar-nos a tots els reptes que sorgien, i amb aquest no va fer una excepció. Es tractava de com afavorir la mobilitat sostenible fent ús de la bicicleta, i nosaltres, com a alumnes d’emprenedoria de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, havíem de proposar idees de projectes en la pàgina web de Mango Smile, competint també amb alumnes d’ESCI, Elisava, ETP Xavier i Centre d’Estudis Prat. D’allà, van fer una primera selecció d’idees, on 35 de les 120 idees inicials van passar a la següent fase, on ja havies de començar a definir la teva proposta d’empresa mitjançant una petita presentació sobre els factors tècnics, econòmics, socials i mediambientals.



El nostre projecte s’anomenava “La bici que creix amb tú”, que més tard vam batejar com a “Growy”, i consistia en una bicicleta per a nens d’entre 3 i 11 anys que, mitjançant un sistema de punts i forats - semblant al de les bicicletes de spinning de les quals estàvem familiaritzades -  permetia que l’estructura base de la bicicleta adoptés 4 mides diferents (12”, 16”, 20” i 24”).  Això no només permetia un gran estalvi econòmic per a tots els pares - passant de comprar tres bicicletes durant la infantesa del seu fill (520€ aproximadament) a tan sols una (150€) - sinó que a més a més era una solució molt més sostenible, reduint l’impacte mediambiental de la fabricació d’aquestes mitjançant materials reciclats. Com? Investigant una mica, vam descobrir que la combinació de nylon i plàstic d’ampolles de politereftalat d’etilè (conegudes també com a ampolles PET, són les ampolles d’ús diari) permetia una estructura base de la bicicleta més flexible i resistent a l’absorció de l’impacte, mentre que alhora retiràvem material reciclat de la natura de manera significativa. A tot això vam voler posar-li un valor afegit, permetent la personalització d’aquestes amb un cost addicional (color, estampats, stickers, nom..) i la possibilitat d’afegir-hi marxes, rodetes, etc.



Amb aquest projecte entre mans, vam anar superant les diferents fases, fins arribar a la última on es realitzava la presentació final. Hi vam arribar juntament amb quatre companyes més d’emprenedoria: la Gemma, la Carla, la Cristina i la Ivette. Vam agafar un tren a les 10 del matí totes nosaltres i també la Estel. Les presentacions es feien a l’edifici de ESCI-UPF, en una sala de Mango. Quan hi vam arribar, vam comprovar que les presentacions es veien bé i vam esperar a la resta de participants per començar. En primera línia hi havia el jurat, d’entre dels quals es trobava la directora de Responsabilitat Social-Corporativa de la Càtedra de MANGO, el director del centre Formació i Treball, el director del centre ESCI i altres personalitats.

Les presentacions havien de durar d’entre 5 i 7 minuts, i érem el quart dels vuit grups que estaven a la final. Un cop acabades, ens van preparar un vermut mentre ells es retiraven a deliberar. L’espera va durar 45 minuts que ens van semblar eterns, els nervis eren a flor de pell.



Finalment, ens van tornar a reunir i van procedir a entregar dos premis: el projecte guanyador, premiat amb 1500€ i un segon a la persona més participativa a la plataforma, premiat amb un val de 300€ de roba MANGO.
Quan van anunciar el nostre projecte com a guanyador no ens ho podíem creure. A part d’un quantiós premi monetari, ens vam endur una gran satisfacció personal que encara ara, després de tres setmanes, mantenim i ens omple d’orgull.



Gràcies Estel, tant per l’oportunitat com el recolzament continu que ens has mostrat en aquest concurs i també al llarg del curs.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.