2 de juny 2014

Wipi, what is WIPI?

Què és Wipi? Tal com diu a la seva resenya:

"Printing solutions from mobile devices"

 I d'una manera molt fàcil d'entendre: printing without printer... com s'entén això? Doncs sí. Quatre nois de 3r d'ESO de l'Escola Pia de Mataró,en Pau Masip, en Pol Ramon,en Joan Simó i en Marc Teixidó, es van presentar al programa de mentoria Start-Up School de Fundació Escola Emprenedors, on, des del mes de març, estan treballant intensament per presentar un Business Plan en anglès davant d'uns quaranta inversors, emprenedors, professors, alts càrrecs públics,... i lluitar per quedar entre els dos primers. 

El projecte consisteix en imprimir des de qualsevol dispositiu sense necessitat d'una impressora: sembla una idea boja, no? Però és possible... amb la fotònica i paper fotosensible!! Ara bé, cal continuar investigant.

De 76 projectes inicials de diferents escoles de Barcelona i la seva àrea metropolitana, en van triar 38 per ser mentoritzats. I aquí ja va començar el treball "de veritat". L'objectiu era entrar en la gran final a 9 del passat 26 de maig. I sí; ells quatre, juntament amb la seva mentora la Mercè Santos,  enginyera industrial a l'empresa ABB (empresa líder mundial en enginyeria elèctrica i automatitzacions) van superar el "pase" a la "final-nine", el dia 19 de maig, o sigui, dels 38 projectes que es van presentar, WIPI va ser un dels 9 finalistes. I aquí, cal dir que l'Anna Aldomà, professora d'anglès de l'escola, també va fer una feina extraordinària!

La "final-nine" va ser molt disputada. Wipi va quedar en 4t lloc, tenint en compte que eren els més petits de tots!!!! La diferència de punts, entre els 4 primers, va ser tant petita... 

Però Wipi, és molt més que això. Els quatre components, han passat per totes les fases que passa un equip emprenedor i han après molts aspectes del treball que es troben en el dia a dia. Jo que vaig seguir d'aprop el procés, he de dir, que va costar, i que hi van haver molts estira i arronsa, però, que això és el que realment els hi servirà pel dia de demà: van ser capaços de posar-se d'acord, de gestionar les emocions, d'acceptar les opinions dels altres, d'acceptar l'error com a motor d'aprenentatge, de posar-se a la pell de l'altre, de defensar un projecte davant de 40 professionals del món de l'emprenedoria i la innovació (i en anglès!), de saber treure una oportunitat de les crisis, de reconèixer que les finances són importants en un projecte emprenedor, de transformar les idees en accions, ... i continuaríem amb una llarga llista.

Wipi, com a projecte i com a equip, només ha fet que començar. Són molt joves, i els espera un futur molt prometedor, on els somnis es poden transformar en realitat. 

Ja han posat un peu en el món real de l'emprenedoria... mica en mica s'hi aniran endinsant ja que és emocionant... traspassar el llindar de la imaginació i la creativitat i ser capaços de portar-ho a la realitat... diuen que poques coses són tant apassionants com aquesta.

Enhorabona pel projecte i continueu treballant que això ha estat el Kick Off! 

PD: Ui... Em deixava agrair als pares i mares tot l'esforç que han fet! Cotxes amunt i avall, sopars, dinars, ... en resum, acompanyar-los en tot, no només físicament, sinó també emocionalment! 

Fotos de la final (26/5/2014)







Fotos de les semifinals (19/05/2014)





 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.