1 de juny 2014

Flipped Clasroom a Geografia 2n Bat

Vídeo gravat amb en Jaume Font, professor amb qui comparteixo la matèria de Geografia a 2n de Batxillerat i amb qui aquest any ens hem llençat a la piscina amb l'experiència de la metodologia "Flipped Clasroom"



  



D'una manera ràpida, nosaltres hem traduït aquesta metodologia fent que l'aula es converteixi en l'espai on es puguin avaluar les competències transversals (també en quant a contingut), i per tant, l'aula és on s'apliquen els coneixements que s'han après a casa. La Geografia és una matèria on el més important és interelacionar tots els continguts apresos durant altres etapes educatives, bàsicament relacionades amb les ciències socials, i per tant, les classes expositives no hi tenen massa cabuda.

L'aula de geografia és on interaccionen els alumnes i poden compartir coneixement, treballant en equip i de manera cooperativa, portant a terme diferents tipus de produccions (vídeos, PPT, Prezi, Apps,...) . S'ha convertit des d'una aula passiva a una aula activa.

Per veure els materials que encara anem modificant sobre la matèria podeu consultar els següents Sites: 






Aquí poso un article fet per Pau Rodríguez de "El diari de l'educació" on, després de passar unes sessions amb els alumnes de les classes de Geografia de 2n de Bat, va escriure aquesta entrada en el bloc. 

http://diarieducacio.cat/blogs/bits/2014/03/27/flipped-classroom-la-llico-a-casa-i-els-deures-a-classe/


Per educar alumnes amb la competència emprenedora cal incorporar metodologies dins l'aula que permetin poder entrenar-la i també avaluar-la, sempre amb rigor. No és suficient posant optatives d'emprenedoria. Cal anar més enllà!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.