3 de febr. 2013

EyeCopter

Parlar d'EyeCopter, és parlar de passió per allò que fas i de creure en el teu projecte. En Marc Unzueta i el Víctor Robert, alumnes de 2n de Batxillerat de l'Escola Pia de Mataró,  han aconseguit fer créixer un projecte iniciat en el quart d'ESO, continuat en el Treball de Recerca, sota la tutoria de la Marta Mons,  per acabar-lo aterrant en un model de negoci, en la matèria d'Emprenedoria i Innovació. WOW! Això no és fàcil i això vol dir temps!!!!! Fixeu-vos, iniciat a 4art d'ESO i tot just ara, a meitat del 2n de Bat, estan començant la campanya pel seu finançament!!!!. Però què han fet? Doncs han transformat un somni en realitat, que, a llarg termini: ho podrien arribar a convertir en un "treball"?  (Pau Garcia-Milà (@pau, sempre posa entre cometes treball; ell diu que quan disfrutes amb el que t'acabes guanyant la vida, no pot considerar-se un treball )

Molts són els ingredients que han intervingut en aquest projecte: la passió, el treball en equip, la comunicació, la creativitat, la constància, l'esforç,  la planificació, la  innovació, thinking outside the box, ... tots ells, ingredients dels emprenedors; habilitats que les podran fer servir i que les hauran de fer servir al llarg de la seva vida professional i personal. I encara un valor afegit més, com molt bé diuen en el seu projecte, volen que sigui útil per a tota la societat, o sigui, el valor de "lo social" pren força.

EyeCopter ja ha estat un èxit: la seva publicació a Goteo, és un repte assolit. Això vol dir, que el projecte té la possibilitat de poder-se recuperar, econòmicament parlant. Si aconsegueixen el finançament previst serà: "de traca i mocador!".

El crowdfunding no és només una eina de finançament, és més que un finançament. Per fer-ho fàcil,  consisteix en exposar a tota la xarxa el teu projecte, el teu somni, el teu repte, i que les persones del teu voltant o de molt lluny confiïn en ell. Engegar una ronda per crowdfunding, és un prova de foc pels projectes socials, emprenedors, escolars,... 

Des que conec el món de l'emprenedoria i la innovació el crowdfunding, com a eina de finançament, m'ha fascinat: poder tirar endavant un projecte amb la col.laboració de tothom, és fantàstic. Ho és, tant pel que financia, ja que estàs ajudant en una petita aportació econòmica a una causa que t'ha convençut, que t'ha agradat,  com pel qui ho rep, sentint la recompensa del seu esforç.

Crec que el crowdfunding en projectes escolars, és una manera de consolidar totes les habilitats i competències  emprenedores ( i per tant competències bàsiques), i, a més, no està avaluat exclusivament pels professors del centre, sinó coavalues amb la xarxa, amb els mecenes, i això, ja se sap, és complexe. És aquí on vull felicitar a l'equip de  Goteo per ser agoserat i apostar pels joves i pels projectes nascuts a les escoles.

Sentir parlar del projecte al Marc i al Víctor, et fan encomanar la seva passió i això vol dir que són bons comunicadors. Aquí us deixo l'enllaç amb el projecte: si us agrada, només cal que hi poseu 5 euros (si en voleu posar més, millor!); però abans, llegiu-vos el que hi posen, mireu-vos els vídeos,... i després decidiu.La vida està plena de cercles. Com diu Xavier Verdaguer (@xavierverdaguer) el cercle de la felicitat no es tanca amb la conseqüeció dels projectes ni amb els diners que hi pots guanyar sinó quan aquests diners els pots compartir i pots ajudar a d'altres persones  a realitzar els seus somnis: aquí tanques el cercle. L'experiència d'EyeCopter i el crowdfunding confio que servirà perquè en Marc i el Víctor, puguin ajudar a d'altres persones, joves o grans, a desenvolupar els seus reptes. Espero que, tant si aconsegueixen com no el finançament, els vagi impregnant aquest cercle de la felicitat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.