14 de gen. 2012

Avui començo el blog!!!!!

El setembre de l'any passat, vaig començar el Màster en Emprenedoria i Innovació en el Tecnocampus de Mataró. Per poder cursar el Máster era necessari tenir un projecte per a poder-lo desenvolupar. Inicialment, em vaig plantejar fer un projecte per crear un model de gestió per les escoles, però com tot, va anar evolucionant i actualment estic desenvolupant  un projecte per incorporar la cultura emprenedora i innovadora a les escoles, des d'infantil fins a FP.
Ahir vaig fer la primera exposició del projecte, davant d'uns 10 experts i òbviament davant dels fantàstics companys del Màster. L'exposició, tenia, entre d'altres objectius, l'assignació d'un tutor: era la primera vegada que venia el meu producte! La competència comunicativa oral no ha estat mai, ni tampoc ara, treballada ni avaluada en el sistema educatiu, vull dir, que sempre costa enfrontar-se davant d'un públic que t'està avaluant. Estic força contenta de l'exposició tot i que segur que el Ricard, Bonastre, coordinador del Mòdul  I, m'enviarà un informe exhaustiu d'aquells aspectes que he de millorar tant de l'exposició com del projecte.

On vull fer ènfasi en el meu projecte? Doncs molt fàcil.  No és el mateix fomentar l'emprenedoria, en un centre educatiu, fent tallers un cop a l'any i una fira o concurs o exposició dels projectes,  que implementar la cultura emprenedora i innovadora a l'escola, ja que això fa implicar a tota l'escola, a tota la comunitat educativa. Vol dir fer que s'avaluïn en les activitats habituals d'aula les habilitats i actituds emprenedores i innovadores, vol dir la participació de mares i pares en el projecte, vol dir la interacció dels alumnes dins del projecte; com ja he dit, la implicació de tots. 

El llibre  que s'ha el.laborat des d'ESADE (a través del Instituto de Inciativa Emprendedora) en col.laboració de la Fundación Príncipe de Girona anomenat : Libro Blanco de la Inciativa Emprendedora en España, presentat el novembre del 2011, destaca, entre moltes altres coses, que hi ha tres factors essencials per el progrés d'una societat que a la vegada són tres competències quotidianes que haurien de tenir els alumnes en qualsevol sistema educatiu: la iniciativa emprenedora, les tecnologies de la informació i el coneixement dels idiomes estrangers. I encara més, confirma que la iniciativa emprenedora es pot aprendre o sigui l'emprenedor es fa, contra el que molts pensen. 
Tribunal de la Primera Exposicó dels Projectes els dies 13 i 14 de gener del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.