2 de set. 2014

Gran gran gran post de Marc Vidal!

Gran Marc Vidal! El que em sap més greu quan veig aquestes reflexions és que vinguin de gent que està fora del sistema educatiu, que no està a les "trinxeres" de les aules. És cert que això dóna "poder" per  sortir de la caixa i  permet dir coses que d'una altra manera no podria ser.

Perquè ens costa tant als que estem dins de criticar el sistema? Por, zona de confort, cultura, ja ens està bé,...?  L'escola, com a institució, ja està deixant de ser l'espai únic on l'alumnat pot crear coneixement: Internet, videojocs, xarxes socials, esplais, esports... i cada vegada n'hi hauran més. Les competències i habilitats que necessitaran els nostres alumnes, les hauran d'aprendre en d'altres espais. Compartir l'educació també voldrà dir això!

No existeixen veritats absolutes, com molt bé diu en Marc, però mai han existit; ara bé, ara ens ho creiem! Les veritats, igual com tot el que està viu en aquest món, és líquid, i per tant canviant. Si no canvia, és que està mort.

Gràcies Marc!


http://marcvidal.net/2014/09/ninos-del-futuro-en-escuelas-del-pasado.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ninos-del-futuro-en-escuelas-del-pasado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.