18 de juny 2013

Quines tendències socials impactaran en el futur de l'educació?PERSPECTIVES INTERNACIONALS D'EDUCACIÓ

Dijous 4 de juliol de 2013 a les 18.30h, al Cercle d'Economia de Barcelona (carrer Provença, 298 - davant de la Pedrera), la Fundació Jaume Bofill i la Direcció d'Educació de l'OCDE presentaran el nou informe de l'OCDE: Trends Shaping Education 2013 [Tendències que perfilen l'educació 2013]

Quins seran els efectes de la globalització post-crisi econòmica en l'educació? Com canvien l'escola els nous models de família? Quins efectes tindran les tecnologies emergents i els nous usos del temps en l'aprenentatge? Cap a on va el mercat laboral i quines noves competències requereix? Com afecta l'allargament de la vida laboral a les polítiques de formació? Quines són les tendències internacionals i el seu impacte en les polítiques d'educació?

El nou informe de l'OCDE destaca els canvis principals que afecten el futur de l'educació i que suposen reptes tant per als responsables de les polítiques com per als centres educatius. Aquest debat vol servir com un estímul per reflexionar sobre les tendències que influeixen i tenen el potencial d'influir en l'educació. L'OCDE convida la comunitat educativa dels diferents països a fer-se la pregunta: «Com poden influir aquestes tendències en el meu sistema educatiu i la meva feina?» En aquest cas ens preguntarem: «Quines són les tendències que definiran el futur del sistema educatiu de Catalunya?»

En l'acte debatrem a fons sobre les conclusions d'aquest nou informe que la Direcció d'Educació de l'OCDE acaba de publicar i sobre les estratègies que Catalunya podria adoptar per millorar la qualitat de l'educació.

Intervindran:
Tracey C. Burns, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació de l'OCDE i directora de l'informe que es presenta,

Alfons Cornella, fundador d'Infonomia.com i del projecte Co-Society, i

Joan Subirats, catedràtic de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Executive Summary | OECD Free preview | Powered by Keepeek Digital Asset Management Solution

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.